-activiteiten- 2016.jpg

Het motto van Verdeliet is "doen, delen en beleven". Elkaar ontmoeten; daar gaat het om!

Ontmoetingen tussen medewerkers

De diversiteit van medewerkers bij Verdeliet levert mooie ontmoetingen op. Zo’n 60 medewerkers werken samen in de tuin, kas, de keuken, de winkel of in het atelier. Zij organiseren activiteiten en zorgen voor de publiciteit.
De mooiste gesprekken gebeuren in de natuur als je lekker met je handen in de tuin bezig bent. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in de dingen die je doet en dat je je talenten inzet of juist gaat ontdekken.

Ontmoetingen tussen medewerkers, bezoekers en deelnemers

Tijdens de openingsuren kun je de tuin bezoeken. Je kunt een wandeling maken, snuffelen in de winkel met (h)eerlijke groenten en leuke cadeautjes. Er is genoeg te lezen aan de leestafel ( Wifi aanwezig). Je kunt koffie of thee drinken op een mooie plek buiten of bij slechter weer binnen in de kas of in het gebouw. Als je wilt kun je bij Verdeliet ook andere mensen ontmoeten.  Verdeliet is een open, warme omgeving waarin natuurlijke ontmoetingen ontstaan en we informatie delen en doorgeven aan elkaar.
We organiseren ook activiteiten waar iedereen aan mee kan doen bijvoorbeeld de jaarlijkse werkdag NLDOET in maart, het poëtisch ontbijt op zondagochtend en de jaarlijkse open dag.


Informatieve en culturele activiteiten

Leerlingen van basisscholen maken kennis met de tuin door het JEELO onderwijs (Je eigen Leef Omgeving). Kinderen, ouders en leerkrachten zijn enthousiast over deze vorm van natuuronderwijs in de praktijk.
Ieder jaar organiseren we in de tuin voor leerlingen van het Merletcollege een aansprekende praktijkles over gezonde voeding. Ook een cursus ecologisch tuinieren, een workshop zaden oogsten en bewaren of vlechten met wilgentenen zijn voorbeelden van kennis en informatie doorgeven.

Taal en natuur verbinden met elkaar, dat is iets wat wij graag doen bij Verdeliet bijvoorbeeld:

  • Gedichten, muziek en een (h)eerlijk ontbijtje; dat is het recept van het poëtisch ontbijt (3 keer per jaar). Op zondagochtend kun je, in de kas of buiten in de tuin, ontspannen komen genieten van mooie woorden, muziek en een gezond ontbijt.
  • Met kinderen gedichten maken in de week van de poëzie en deze gedichten voordragen en achterlaten in de tuin.
  • De vaste verrassende poëziewand (met woordmagneten) bij de kruidentuin nodigt uit tot het maken van je eigen teksten om deze te delen met anderen of je reageert op die van een ander bijvoorbeeld.
  • Er zijn plannen om tuin-taalactiviteiten te ontwikkelen met/voor mensen die nederlands niet als moedertaal hebben.

Verdeliet nodigt mensen en organisaties uit

We organiseren bijvoorbeeld een gezamenlijke maaltijd met het Intercultureel Centrum Safina. De halfjaarlijkse plantenruilmarkt van Groei & Bloei wordt gehouden bij Verdeliet. Activiteiten van de wijkraad verbinden we regelmatig met onze locatie.
Ruimtes in de kas en het gebouw worden verhuurd voor heel verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op onze pagina’s het huis en verkoop en verhuur.

In 2018 waren er 4260 vrijwilligers, bezoekers, deelnemers en gebruikers/huurders. Naar de Open dag komen gemiddeld zo’n 200 bezoekers.

Verdeliet gaat ook de boer op

We doen mee met een infostand op markten zoals Cultuur aan de Maas en de duurzaamheidsmarkt in Cuijk en de Streekproductenmarkt in Boxmeer.


De activiteiten bij Verdeliet: zie de agenda van de maandkalender.