Workshops

Geregeld worden er bij Verdeliet ruimtes verhuurd. Voor bijvoorbeeld vergaderingen, (kleinschalige) feestjes, werk uitjes. Maar Verdeliet is ook een mooie plek om een workshop te geven. Zo huurt Mirjam Verheijen aan het eind van het jaar enkele zaterdagen de ontmoetingsruimte bij Verdeliet voor haar 2 workshops 'Weefsels ontwerpen met overshot' en 'Wegwijs in Winweef'. Beiden workshops beslaan 4 zaterdag ochtenden van 10.00 - 12.00 uur.

Nieuwsgierig naar deze workshops bij Verdeliet? Lees verder, waar wij graag meer informatie over de workshops geven. Mocht je nog vragen hebben? Mail ze gerust naar Mirjam, op het mailadres wat hier beneden staat vermeld. 
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die Verdeliet kan bieden als locatie voor jouw activiteit? Stuur even een mail naar verhuur@verdeliet.nl en we beantwoorden je vragen graag. 
 

Workshop: Weefsels ontwerpen met overshot

Maak je eigen weefontwerpen in overshot voor vier of acht schachten. Op vier schachten kun je in overshot al verrassend rijke patronen weven. In vier lessen van twee uur leer je om je eigen over patronen te ontwerpen. We gaan experimenteren met veranderingen in de aanbinding en in de trapwijze. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan de opbouw van patronen. Veel van wat je leert is ook toepasbaar op andere bindingen. Dubbelbreed en dubbelweven met overshot patronen komen ook aan bod. Het is raadzaam thuis een paar proeflapjes te weven. Voor deze cursus moet je al wat weefervaring hebben.

Minimaal 6, maximaal 8 personen.

Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, op:

  • 28 oktober
  • 11 november
  • 25 november
  • 09 december 

Informatie en aanmelden voor deze workshop: 
Bij de docente Mirjam Verheijen
email: mirjamverheijen@gmail.com

Aanmelden voor 14-10-2023

Workshop: Wegwijs in Winweef

Ben je redelijk handig met de computer en zou je graag je weefontwerpen in Winweef maken, maar durf je dat nog niet aan, dan is deze cursus van vier lessen iets voor jou. 

Aan de hand van onder andere het cursusmateriaal uit 'Winweef in de praktijk' verkennen we de mogelijkheden die het programma biedt. In een kleine groep gaan we aan de slag. Er is voldoende tijd en persoonlijke aandacht om de lessen te kunnen volgen. Je brengt je eigen laptop mee met daarop Winweef. Dat mag ook een gratis demoversie zijn. Aan het einde van de cursus heb je ervaren wat er allemaal kan met dit programma en beschik je over de basisvaardigheden om er zelf verder mee aan de slag te gaan.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij redelijk handig zijn met een computer, met een muis kunnen werken en de basisvaardigheden beheersen om met een windows-laptop te kunnen werken.

Minimaal 4, maximaal 6 personen.

Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, op:

  • 04 november
  • 18 november
  • 02 december
  • 16 december 

Informatie en aanmelden voor deze workshop: 
Bij de docente Mirjam Verheijen
email: mirjamverheijen@gmail.com

Aanmelden voor 14-10-2023