workshops voedselapotheek.JPG

Wil je meer weten over de workshops over gezond eten in september bij Verdeliet?

Voedselapotheek

Voedselapotheek Verdeliet

De Voedselapotheek is neergestreken bij Verdeliet en wil mensen bewust maken van het effect van gezond eten. Dit doet de Voedselapotheek door mensen bij elkaar te brengen en samen te ontdekken en te proeven. Zo is gezond niet alleen lekker, maar ook gezellig

Er vinden drie bijzondere workshops plaats:

10 september van 11.00u tot 13.45u      Samen gezond snacken

17 september van 11.00u tot 13.45u      Samen gezond zwanger

24 september van 11.00u tot 13.45u      Samen gezond en gelukkig

Samen gezond snacken

Een lekker tussendoortje of een feestelijk hapje hoeft niet altijd ongezond te zijn. Sterker nog: snacks kunnen juist ook goed zijn voor jouw gezondheid. Ontdek welke snacks bijvoorbeeld jouw spijsvertering ondersteunen of helpen bij bepaalde klachten. Of hoe je voorkomt dat je verslaafd raakt aan ongezond lekkers.

In deze workshop krijg je leuke en handige tips om gezond te snacken. Samen met buurtgenoten maak je lekkere, gezonde en betaalbare hapjes. Ook maken we een wandeling door de tuin.

Deelname kost € 2. Inschrijven kan via info@verdeliet.nl of door even langs te komen in de tuin.

Samen zwanger

Aandacht voor het belang van gezond zwanger zijn. Voor en tijdens de zwangerschap legt een vrouw de

basis voor de gezondheid van haar kind. Wil jij een gezonde start voor jouw kindje? Dan is het belangrijk dat je de juiste en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, zo kan je kindje optimaal groeien. Wist je bijvoorbeeld dat vitamine C jouw lichaam helpt foliumzuur op te nemen? Foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen en zit bijvoorbeeld veel in spinazie.

In deze workshop leer je meer over de voedingsstoffen die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Tijdens een wandeling door de tuin laten we je zien in welke ingrediënten deze voedingsstoffen zitten en bereiden we gezamenlijk een gezonde maaltijd.

Deelname kost € 2. Inschrijven kan via info@verdeliet.nl of door even langs te komen in de tuin.

Samen gezond en gelukkig

Zit je lekker in je vel? Stress en vermoeidheid zijn klachten die je kunt krijgen als je niet goed voor jezelf zorgt. Voeding helpt bij het verminderen van stress of het voorkomen van een burn-out. Gezond eten is goed voor jouw lijf, maar ook voor

jouw hersenen. Het helpt je positief en gelukkig te leven.

Stress wordt veroorzaakt door een hormoon, cortisol genaamd. Wist je dat onverzadigde vetten de productie van dit stresshormoon kunnen verminderen? Door bijvoorbeeld vette vis, aardbeien en lijnzaadolie krijg je deze vetten binnen. Deze en meer tips hoor je tijdens deze workshop.

In deze workshop ontdek je hoe je met voeding jouw mentale gezondheid kunt verbeteren. We geven je tips om met meer aandacht te eten. We wandelen door de tuin en bereiden samen een gezonde maaltijd.

Deelname kost € 2. Inschrijven kan via info@verdeliet.nl of door even langs te komen in de tuin.

klik op de link om de flyer te bekijken

Samen eten & ontmoeten

De Voedselapotheek maakt onderdeel uit van het programma Samen Eten & Ontmoeten. Dit programma gaat over gemakkelijk, lekker en gezond eten. En dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In 2019 organiseren we daarom verschillende activiteiten in de Valuwe om te laten zien hoe je op een gemakkelijke manier lekker en gezond kunt eten. Bovendien zorgt samen eten voor gezelligheid, sociale contacten en leefbaarheid in de wijk.

Meer informatie vind je hier <link naar www.devaluwe.nl/samengoedeten>