Spelenderwijs leren - Chantal Bekker klimaat bied cuijk

Op donderdag 16 februari start in Bibliotheek Cuijk de workshopreeks KlimaatGesprekken. In zes workshops krijg je onder andere inzicht in wat klimaatverandering doet en leer je welke klimaatvriendelijke keuzes jij kunt maken. De reeks vindt plaats in Bibliotheek Cuijk op 6 donderdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname kost € 15,- voor 6 bijeenkomsten. 

Zes groene sessies

Gedurende zes bijeenkomsten gaat een groep van 4 tot 8 deelnemers aan de slag met verschillende thema’s. Samen wordt op een laagdrempelige en inspirerende manier gekeken naar klimaatvriendelijkere keuzes. De groep wordt daarbij ondersteund door een coach van KlimaatGesprekken. Aan het eind van de reeks weet iedereen een helder en haalbaar actieplan te maken en een klimaatgesprek te voeren met de eigen omgeving. Zo doe je aan de hand van het werkboek en spellen ontwikkeld door Klimaatgesprekken bakken met kennis op, kom je erachter hoe je klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij je past en merk je dat een gesprek over dit onderwerp met bijvoorbeeld collega’s ook heel laagdrempelig en positief kan zijn.

Om deel te nemen aan de reeks is geen voorkennis nodig. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen. De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil juist praktische tips en een derde zoekt bondgenoten om ideeën mee uit te wisselen.

Stichting KlimaatGesprekken

Stichting KlimaatGesprekken coacht groepen mensen en geeft ze handvatten om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Daarbij laten ze deelnemers zien hoe ze een goed, effectief en positief klimaatgesprek met anderen kunnen voeren. Ze gaan daarbij uit van inzichten uit de klimaatpsychologie en daarbij specifiek de vraag: hoe kan het zo zijn dat we al decennialang weten wat klimaatverandering is, maar dat we nog niet massaler en sneller in actie zijn? In het voorjaar van 2023 werkt BiblioPlus met KlimaatGesprekken samen om ook de inwoners van het Land van Cuijk de mogelijkheid te bieden hier een bijdrage te leveren.

Praktische informatie

Workshopdata: donderdagen 16 februari, 9 en 30 maart, 13 april, 11 mei en 1 juni. 
Deelname aan deze reeks kost €15,-. Daarvoor krijg je zes workshops en lesmateriaal zoals een werkboek. Aanmelden kan via de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl.