Poetisch ontbijt - Verdeliet - Nico Piek

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondagochtend 7 juli a.s. treden twee dichters op in de tuin, afgewisseld met live muziek. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. 

Woorden en klanken

De dichters die optreden zijn August Tholen en Monica Boschman. Ze brengen deze ochtend een bijzondere combinatie van poëzie en poëtisch proza. Herman & Ton Live verzorgen de muziek, in een samenspel met de dichters. In de pauze en na afloop is het mogelijk de tuin te bekijken. Kortom, een ochtend vol verbeelding, klank en verwondering. 

Poëzie van twee dichters


August Tholen debuteerde met poëzie in Maatstaf. Van huis uit beeldend kunstenaar publiceert hij gedichten in diverse literaire tijdschriften, schrijft daarnaast blogs, romans, kinderboeken en werk voor young adults. Hij won de Brabantse Literatuurprijs en in 2022 de derde prijs van de Gedichtenwedstrijd (voorheen Turingprijs) met het gedicht De dag dat er niets gebeurde. 

Schrijver en schrijfdocent Monica Boschman publiceerde in 2023 de bundel ‘Vindersloon’ en de roman ‘Zolderdagen’. Haar poëzie is ook te lezen in twee eerdere bundels, tijdschriften en kalenders. Monica schrijft daarnaast wandelverhalen en andere artikelen. Haar schrijfwerk gaat naadloos over in het uitdragen van ervaring, kennis en kijkwijzen. In cursussen en schrijfretraites inspireert zij anderen om te schrijven wat geschreven wil worden.

Muziek van Herman & Ton Live

De tuin ontvangt deze ochtend het duo Herman & Ton Live. Deze professionele muzikanten verzorgen de intermezzo’s én reageren op teksten van August en Monica. Ton speelt trombone, Herman trompet en bugel. Instrumenten waarmee ze kunnen uitpakken maar die in handen van deze mannen ook zacht en muzikaal zullen klinken, als poëzie.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 15,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 3 juli via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.