Open Dag Verdeliet

Wereldtuin Verdeliet doet elk jaar, tijdens haar Open Dag, vol enthousiasme mee aan ‘Ons  Plattelandsrondje. Het complex ligt aan het snelfietspad waardoor het tijdens het rondje een mooie plek is om even tot rust te komen en iets te drinken. Zo ook dit jaar op 19 mei.

Graag laten we zoveel mogelijk grote en kleine mensen meegenieten van de goede sfeer die op deze plek hangt. De vrijwillige medewerkers die hier, ieder op hun eigen manier, het hele jaar van genieten, heten altijd iedereen van harte welkom. 

Tijdens de Open Dag zijn we open van 10.00 tot 17.00 uur. Een mooie gelegenheid voor iedereen die wel eens langs Verdeliet gekomen is, om nu ook eens dóór de poort letterlijk naar binnen te stappen. Laat u wel of niet bij een rondleiding alles over de tuin vertellen.

U zult de vele onderdelen van de tuin ontdekken: de bedden waar de groente in de tuin geteeld wordt, de kas waar de piepjonge groenteplanten mogen beginnen en ook later de tomaten in de beschermende omgeving zullen rijpen. Laat u maar eens uitleggen waarom tomaten buiten en in de kas gekweekt kunnen worden. U zult ook genieten van de prachtige bloemen die rond de vijver staan in ons stuk ‘belevingstuin’. Onderweg daarheen was u vast langs de poëziewand gekomen waar u zich creatief op uit mag leven en die onderdeel uitmaakt van ons poëziepad. Bezoek de kippen die elke dag weer heerlijke eieren leggen. En niet te vergeten onze eigen bijenvolken die zich vol liefde eindeloos tegoed doen aan alles wat bloeit door de hele tuin. Als u toch in dat deel van de tuin bent, loop/bewonder dan ook ons eigen gecreëerde labyrint.

Voor of na uw kopje koffie, thee of fris kunt u ook nog even uw ogen uitkijken in het winkeltje waar naast de door ons geteelde etenswaren óók de handgemaakte kunstwerken uit ons atelier te koop zijn. Allemaal uniek, net als de cadeautjes/kunstwerken die in onze ‘ontmoetingsruimte’ uitgestald staan in ‘ieder zijn vak’.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar Verdeliet en verwelkomen jullie graag op zondag 1e pinksterdag, 19 mei. Op www.Verdeliet.nl vindt u dan wel alle informatie over de ‘normale’ openingstijden. Tot ziens op 19 mei, Toermalijnlaan 40, Cuijk.