Artikel NLDoet Verdeliet
Wat was het een geweldige dag, zaterdag 12 maart. Op de eerste plaats willen wij iedereen heel hartelijk danken dat jullie er waren en de bergen werk die er verzet is. Met maar liefst 38 deelnemers en dankzij ieders inzet is er veel gedaan in één dag. Het motto van Verdeliet Doen, Delen en Beleven hebben we iedereen weer kunnen laten ervaren. Mooie mensen op een mooie plek, in vrijheid met en voor elkaar aan de slag. Hoe rijk mogen wij ons rekenen!

Zo hebben we een pad aangelegd naast het gebouw, dit pad zorgt ervoor dat de groene bakken een nieuwe plek hebben gekregen. Daarnaast is een pad aangelegd langs de lage bakken, zodat we met schone schoenen kunnen planten en oogsten in die lage bakken.

Bouwers hebben de achterkant van die lage bakken weer netjes afgewerkt, zodat de bakken afgesloten zijn. 
Vervolgens zijn er weer poters aan de slag gegaan met het planten van sla-plantjes in deze eenruiters. 

Er is een takkenrail gemaakt, die strak achter in de tuin staat. Na een tijdje de takken te verzamelen (wat door de vele stormen die we daarvoor hebben gehad, wel wat gemakkelijker werd gemaakt om deze te herbruiken) was het zaterdag zo ver om deze eindelijk op te kunnen stapelen. Dit klinkt gemakkelijker dan dat het is, want je wilt natuurlijk wel dat er een redelijk stevige takkenrail ontstaat. Zoals Ellie van WijkTV de Valuwe al zegt in de reportage die zij gemaakt hebben van NLDoet bij Verdeliet: "Jullie hebben aan huisvesting gewerkt!". Nieuwsgierig naar deze reportage? Deze is hier te bekijken. 

Voor de woordenkunstenaars onder ons en onze bezoekers is de poëziewand van Verdeliet ook weer te gebruiken. Dankzij de plakker van de woorden, kan iedereen zijn of haar vrije geest weer laten horen. 

Zijn er creatievelingen aan de slag gegaan met het versieren van tegels doormiddel van de techniek van mozaïek. Deze vrolijke tegels vormen (zodra ze allemaal voorzien zijn van een prachtige look) straks in de tuin een labyrint. 
Dat NLDoet voor iedereen is bewees onze jongste deelnemer. Met een eigen kruiwagen op maat heeft hij Verdeliet geholpen met het kruien van zand dat niet meer gebruikt ging worden op het buurland en deze heeft hij samen met zijn oma (en onze coördinator) opgeborgen voor hergebruik in onze tuin. Naast kruiers hadden we ook slepers, welke de boomstammetjes van de omgezaagde boom van onze buren versleept hebben naar het terrein van Verdeliet. Van deze boomstammetjes gaan wij weer tafelbladen en zitjes voor onze kleinste bezoekers maken. Is er een oude kast, gratis, opgehaald voor de boeken- en zadenbibliotheek die wij gaan plaatsen. 

Heeft een tuinier een stuk grond gefreesd. Hebben grondwoelers de grond bij onze aardbeienplantjes weer luchtig gemaakt, zodat de aardbeien weer flink kunnen gaan groeien. Dit stuk grond was bereden door vrachtwagens doordat het hek verplaatst is.

Er is ook een nieuwe kippenren gebouwd tijdens NLDoet. Bij het vorige kippenhok wisten de kippen op wonderbaarlijke manier toch na sluitingstijd hun ren uit te komen. En helaas zijn onze kippen hierdoor een prooi geworden door onbekende dieren. Om onze toekomstige kippen hier tegen te beschermen en we niet konden ontdekken waar het mogelijke gat zat waar ze doorheen kwamen, hebben we besloten om een totaal nieuw onderkomen voor hen te maken. 

Naast deze helpers in de tuin, werd er ook goed voor iedereen gezorgd. Hadden we catering die voor een heerlijke soep had gezorgd. Was er vers fruit om gedurende de dag te pakken, naast de koffie en thee die de hele tijd voor iedereen klaarstond. Dit alles werd verzorgd door eigen vrijwillige medewerkers van Verdeliet. Met kers op de taart, een overheerlijke professionele taart. Die heerlijk was!

Uit de grond van ons groene hart willen wij dan ook vanuit Verdeliet iedereen bedanken die deze dag geholpen heeft! De deelnemers die aan NLDoet meededen. De organisatie die ervoor heeft gezorgd dat alles goed voorbereid was. Alle mensen die gezorgd hebben voor de fijne sfeer, de hand- en spandiensten en de verbinding met elkaar. We hopen dat Verdeliet bij iedereen op het netvlies komt te staan, waardoor we (samen) de wereld met elkaar een beetje mooier maken. 

Mocht je mee gedaan hebben met NLDoet en Verdeliet-kriebels zijn aangewakkerd of lees je deze blog over NLDoet en heeft het je nieuwsgierig gemaakt? Jullie zijn altijd welkom bij Verdeliet, als jullie deze sfeer vaker willen ervaren. Voel je uitgenodigd voor een kop koffie/thee of voor een relaxtmoment in de tuin. Mocht je graag nog een keer willen meedoen, dan kan dat ook altijd. Loop gerust bij ons naar binnen.