foto bij nieuwsbericht crowdfunding

‘Succes met dit mooie initiatief’, ‘We willen de zon maar zonder overlast voor jullie mooie project’ en ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

 Waren opbeurende woorden van supporters online die een donatie gaven voor een schaduwdoek aan Wereldtuin Verdeliet.

Door de Crowdfundingcampagne ‘Verkoeling voor ons glazen huis’ op te zetten is het gelukt om een schaduwdoek in de kas bij Verdeliet te krijgen. Crowdfunding voor natuur is een crowdfundingplatform voor projecten op het gebied van natuur en biodiversiteit. Initiatiefnemers, zoals medewerkers van natuurorganisaties of particulieren, kunnen via crowdfunding steun krijgen voor de realisatie van een project. Verdeliet heeft hier gebruik van gemaakt en na een aftrapbijeenkomst in de tuin startte op 11 mei een Crowdfundingcampagne voor een schaduwdoek in de kas. Het schaduwdoek is nodig voor de teelt van moestuinplanten en kruiden en om de kas nog beter te gaan gebruiken als ontmoetingsplaats en activiteitenruimte.

Ruim voor de einddatum van de campagne op 15 juni stond de teller op het eindbedrag € 7.000 omdat de Provincie Noord-Brabant 50 % van het doelbedrag heeft bijgedragen. Zo’n 91 supporters hebben een donatie gegeven. Voor een bepaald bedrag was er ook een passende beloning zoals een veldboeket, een kratje (gemaakt van het hout uit de Sint Jozefkerk in De Valuwe) met Toebesbier, een rondleiding door de tuin, een seizoensgroenten pakket of een gezond etentje. Deze beloningen zijn weer door sponsors mogelijk gemaakt. Het schaduwdoek is in september, samen met een kassenbouwer, geïnstalleerd in de kas met hulp van een aantal mensen die Verdeliet een warm hart toedragen. Kortom, een prachtige samenwerking met een mooi resultaat!

Voor mensen en organisaties die gebruik willen maken van deze vorm van Crowdfunding kun je nog terecht bij: www.crowdfundingvoornatuur.nl.