verhalen van medewerkers

Gonny Gerrits

Na een korte periode van “de kat uit de boom kijken” heb ik bij Verdeliet mijn draai helemaal gevonden. We zijn met een fijne groep mensen. Er wordt met enthousiasme en inzet gewerkt, ieder met zijn/haar eigen mogelijkheden. Er is waardering voor elkaar en er wordt veel gelachen. Ik merk dat ik mijn oude kracht steeds meer heb terug gevonden en dat is heerlijk. Zeker heb ik fysieke beperkingen maar ik heb ontdekt dat ik nog veel meer kan dan ik gedacht had.

Nico Piek

Ik woon op een (flinke) steenworp afstand van de tuin Verdeliet en vanaf het begin lid van deze prachtvereniging. In het eerste jaar heb ik gezien hoe een verwaarloosd stukje Cuijk is veranderd in een groen groeibriljantje. Prachtig!

Geert Steenbergen

Mijn hoofdactiviteit is het imkeren. Er zijn nu drie bijenkasten waar de werkgroep bijen voor zorgt. We hebben een cursus imkeren gevolgd van de Nederlandse Vereniging in Nijmegen én kunnen rekenen op hulp van de ervaren imker, Albert Koot. Ik lever graag mijn bijdrage aan Verdeliet, ondanks een drukke baan, door me, naast het imkeren, in te zetten voor de zaterdag, samen met Vivian, als Verdeliet open is.

Marjan van den Akker

In mei 2014 stopte ik met werken en kort daarop begon ik als vrijwillige medewerker bij Verdeliet. Mijn eerste klusje was het planten van pompoenen en vol overgave stortte ik me op deze taak. Wat ik echter niet wist is dat er ook mensen met psychische en sociale kwetsbaarheid meedoen. Een van hen heeft me die morgen met de pompoenen geholpen. Na 44 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben kwam ik in een hele andere wereld terecht, een wereld van ecologische producten, duurzaamheid, sociaal welzijn, alles low budget en mensen met andere achtergronden. Heel apart en wennen voor mij. Vanaf dat moment fiets ik elke donderdag fluitend naar de tuin en kom er met een voldaan gevoel vandaan. Heerlijk buiten zijn, werken aan een eerlijk product, mooie mensen om je heen, iets doen voor de maatschappij. Hoe mooi kan het zijn!

Ali Shahen

Van mijn taalcoach heb ik gehoord over Verdeliet. Ik ben nu een aantal maanden bezig met schilderen en af en toe in de tuin werken. Ik vind het samen werken en andere mensen ontmoeten leuk. Mijn  vrouw komt soms katoe brengen voor de mensen.

Katoe is het Syrische woord voor cake. We wonen vlakbij de tuin. Ik leer bij Verdeliet de Nederlandse taal en wil graag aan het werk als schilder of vrachtwagenchauffeur.