Op deze pagina vind je "oud nieuws". Deze nieuwsberichten die eerder gepubliceerd zijn onder het kopje nieuws zijn nog zeker de moeite waard omte lezen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 22-09-2019

Poëtisch ontbijt in Cuijk op zondag 6 oktober a.s.

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk.

Op zondag 6 oktober a.s. dragen in de kas drie dichters voor: Mieke van Baal, Mariola Dirkzwager en Monica Boschman. De live muziek wordt deze ochtend verzorgd door violist Philip Schuddeboom en accordeonist Margreet Hunik. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Stilte in het oog van de orkaan

Mieke van Baal uit Boxmeer debuteerde in 1996 met 22 gedichten in de verzamelbundel ‘Tussen mijn oogharen door’. In 1999 kwam de bundel ‘Rond als de Aarde’ uit en in 2004 ‘Ik heb de muren van ons huis geverfd’. In de tuin draagt Mieke voor uit haar bundels en laat ze ook nieuw werk horen.

Mariola Dirkzwager uit IJsselstein werkt aan haar debuutbundel. Over haar poëzie zegt ze: “Ik heb geen grote woorden. Alleen maar kleine. Woorden die je raken zonder dat je de beweging voelt. Die zorgen dat je koers wijzigt zonder van richting te veranderen. Woorden die me passen als een tweede huid. Niet groter dan ik zelf zou willen zijn. Een fluistering. Als de oorverdovende stilte in het oog van de orkaan.”

Monica Boschman presenteert de ochtend en draagt deze keer ook zelf voor. Monica droeg voor op tal van podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin. In de kas van Verdeliet leest ze gedichten uit haar bundel Zeerslag (2018) en zal ze ook recent werk voordragen. Monica was van 2012 tot 2014 regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Tussen de optredens is er muziek, lucht en ruimte om lekker te ontbijten en rond te kijken in de tuin.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 2 oktober a.s. via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie: www.verdeliet.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 12-06-2019

Hondenweer bij Verdeliet

12 juni 2019: het is hondenweer in Wereldtuin Verdeliet. De hemel heeft de sluizen op zeldzame wijze geopend. Het regent onophoudelijk in het Land van Cuijk. Ver daarbuiten trouwens ook.

De beplanting laat zich het nat aangenaam welgevallen. Zelfs de uitgenodigde buitenstaander ziet hoe weelderig het loof erbij staat. Of het nu van bieslook, tomaten, rozemarijn, radijs of peterselie, munt, bloemkool of courgette is.

Het belooft een ouderwets Hollandse zomer te worden. Medewerkers van Verdeliet drommen bijeen onder het afdak in aanbouw van de winkel. Meer is het nog niet, maar de vorm van deze uitbouw, die de winkel meer ruimte moet geven, ziet er goed uit. Een bel klingelt. Dat betekent pauze.

Druppelsgewijs betreden de medewerkers de kantine. Voor het overgrote deel zijn zij vrijwilligers, niet zelden van het eerste uur in 2012, die de doelstellingen van Verdeliet (zoals  onder meer ecologisch tuinieren) een warm hart toedragen.

Verdeliet? Ik zie de lezer bij deze naam zijn wenkbrauwen fronsen. Het is de groene versie van de edelsteen toermalijn. Niet voor niets is Verdeliet gevestigd aan de Toermalijnlaan in Cuijk. Daar is over nagedacht.

Groen is de tuin, sociaal in samenhang zijn de activiteiten van Verdeliet, maar bulldozers grommen langs de hekken. Staan zij op het punt korte metten te maken met de groene idealisten? Neuh, bepaald niet. Het grove materieel plet de restanten van de landbouwschool van weleer, waarvan Verdeliet de verwaarloosde tuin zeven jaar geleden nieuw leven inblies. Zo komt nog eens 3000 m2 vrij voor het verantwoord verbouwen van voedsel, met instemming van de gemeente Cuijk.

Medewerker Sjaak heeft een inspectieronde gemaakt. Hij heeft een scherp oog, merkt tijdens de pauze op dat de spinazie moet worden geoogst omdat het aan het uitschieten is. De beheerders Serge en Sharon  maken er meteen werk van. Net als dat de sperziebonen nodig moeten worden opgebonden. Opvallend voor de buitenstaander is hoe welwillend en ontspannen de taken worden verdeeld en uitgevoerd. ,,Zo moet het wel blijven’’, zeggen Gertie en Lonneke, de initiatiefnemers van Verdeliet, over de gemoedelijke sfeer.  Zij nemen daarmee een voorschot op de verdubbelde schaalvergroting van Verdeliet, waarbij verzakelijking per definitie op de loer ligt.

De regen plenst maar door intussen. De kas, een overblijfsel van de landbouwschool van weleer, kan het overvloedige water met zijn afvoerbuizen niet aan. Gevolg: regen in de kas! Hozen is het parool in de ondergelopen tafels met breekbare stekjes. De buitenstaander wringt eindeloos natte handdoeken uit in emmers, totdat het ergste leed is geleden.

Kan gebeuren. Klimaatcritici hebben weer stof tot praten. De bijen van Verdeliet hebben in hun kasten van vocht geen last. Zij produceren nectar dat het een lust is en laten zien dat omkering van de kwijnende biodiversiteit mogelijk is! Medewerkster Annemiek verhaalt daarover op kleurrijke wijze als leerlingen van basisscholen door de tuin worden geleid. Bij de bijenkasten aangekomen is het een gezoem van belang.

Verdeliet is voor een  aardig deel zelfredzaam, onder meer door verkoop van de oogst van eigen bodem. Met poëzie-ochtenden en open dagen werkt het aan naamsbekendheid.

In het zenuwcentrum van Verdeliet, deze keer het atelier, wordt ondertussen door de eigen imkers geslingerde honing gepot. Een tikje verbaasd zie ik, de buitenstaander, toe hoe efficiënt dit gebeurt. Het lijkt op biertappen, maar dan met het kraantje onderaan de ton in verband met de zwaartekracht.

Ik mag de deksels van de minutieus gevulde potjes dichtdraaien. Vraag: welke bestemming hebben deze pakweg zestig potten honing? De schouwburg van  Cuijk, bij wijze van attentie aan de artiesten, luidt het antwoord. Om onze naamsbekendheid te vergroten, is de toelichting. De potten worden voorzien van een etiket. Ik maak mijn tong al nat. Maar nee, dat hoeft niet. Doop het etiket in melk, dat plakt goed en is gemakkelijk weer te verwijderen, is het advies. Dat is de opmaat voor hergebruik.

 Van de honingpotten? Ja, maar eet ze eerst leeg. De inhoud is kostelijk!

Tom Tibboel

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 19-07-2018

Meehelpen

Jij kunt meehelpen aan het verder bouwen van Wereldtuin Verdeliet in wijk De Valuwe in Cuijk. Hoe? Doe mee met de RABOBANK Clubkas Campagne die start op 10 september.

We gaan het geld besteden aan het zelf bouwen van een groentenwinkel voor onze bezoekers. Met de verkoop van onze ecologisch geteelde groenten en kruiden kunnen we onze eigen tuinbroek ophouden. Architect, Wim Kol, maakt weer de tekening en ook ex-aannemer, Rien Hofmans, uit de wijk helpt ons met de bouw. 

Wie en hoe kun je stemmen?
Leden van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen ontvangen van de Rabobank per post een stemkaart met een unieke code op 8 september op hun deurmat. Daarmee kun je stemmen van 10 t/m 28 september. Hoe meer stemmen wij van je krijgen (je kunt maximaal 2 stemmen van de totaal 5 aan ons geven), hoe meer geld wij ontvangen voor ons goede doel. 

Stemmen kan vanaf 10 september via https://www.clubkascampagne.nl/lvcm/clubkascampagne

ONTZETTEND BEDANKT VOOR JE STEUN namens alle medewerkers (vrijwilligers) en bestuur.

 https://www.verdeliet.nl/sites/default/files/foto%20bij%20nieuwsbericht%207-9-2018.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 01-06-2018

Hoera een schaduwdoek in de kas!

Het is gelukt om € 7.000 aan donaties te krijgen voor een schaduwdoek in onze kas!

Een groot DANK JE WEL aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen om dit resultaat te bereiken.

Een grote wens is om een geautomatiseerd systeem (schaduwdoek) in de kas te krijgen.

De plantjes kunnen dan beter groeien en het is ook aangenamer voor de mensen in de kas zomers.

In de de warme zomermaanden kunnen we dan de kas gaan verhuren aan groepen en zelf gaan gebruiken. Verdeliet heeft daarom meegedaan met de actie 'Crowdfunding voor natuur' om het bedrag van € 7.000 bij elkaar te krijgen. 

Dit is gelukt! 

De enorme support (91 donateurs) en bemoedigende woorden zijn hartverwarmend. De eerste voorbereidingen zijn deze week in volle gang (o.a. elektra aanbrengen in de kas) en in juli hopen we het schaduwdoek te kunnen gaan installeren met de kassenbouwer.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 01-05-2018

Jaarverslag 2017

‘Verdeliet brengt op een fantastische manier mens en natuur samen en is in mijn ogen een van de mooiste organisaties uit de regio’.

Quote door Marco Mikkers, manager bedrijfsvoering Merletcollege

Om het jaarverslag te lezen klik op deze link:PDF-pictogram Jaarverslag-Verdeliet-2017.pdf

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 01-03-2018

Vakkenvullers gezocht!

In de tuinwinkel van Wereldtuin Verdeliet wacht een speciale kast vol hebbedingen op kijkers en klanten. De 'Ieder z'n Vak'-kast biedt met liefde gemaakte ambachtelijke producten; van kleding tot sieraden en keramiek.

De kast is de ideale plek voor een apart cadeautje, leuke hebbedingetjes en niet-alledaagse relatiegeschenken. Maak je mooie dingen die het verdienen  om getoond te worden? Dan biedt 'Ieder z'n Vak' daar alle ruimte voor. De eerste schappen zijn in dit vroege voorjaar alweer gevuld, maar 'vakkenvullers' zijn van harte welkom om hun spullen uit te stallen.

Reageer via  het contactformulier onder vermelding van 'ieder z'n vak'. Verdeliet neemt vervolgens contact met je op.  Samen bekijken we of je werk geschikt is om een vak te vullen in de tuinwinkel van Verdeliet.  We spreken dan ook graag af welk percentage (minimaal 10 procent) van de verkoop je ten goede wil laten komen aan Verdeliet. Zo zijn we er voor elkaar!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 26-04-2018

FONDSEN STEUNEN WERELDTUIN VOOR DOORONTWIKKELING  2018 – 2019

CUIJK  - Wereldtuin Verdeliet mag dit jaar rekenen op 30 mille subsidie van landelijke liefdadigheidsinstellingen. Zowel het  Kansfonds als het Oranjefonds hebben ieder 15.000 euro toegezegd om  de doelen van Verdeliet te realiseren. De sociale ontmoetingstuin streeft ernaar om vanaf 2020 financieel duurzaam te zijn als vrijwilligersonderneming.

Wereldtuin Verdeliet is in 2013 opgezet als burgerinitiatief op een braakliggend deel van een voormalige landbouwschool  aan de Toermalijnlaan in wijk De Valuwe.  In de tuin en het aangrenzende kassencomplex wordt voedsel geteeld op een duurzame, ecologische wijze.  Verdeliet is niet alleen een oogsttuin, maar ook  een bijzondere ontmoetingsplek. Met een belevingstuin,  een bijenstal en natuurspeelplek voor kinderen. Die meer dan zestig medewerkers (vrijwilligers) een zinvolle besteding gunt onder het motto: doen, delen en beleven.

De Wereldtuin biedt iedereen een kans om mee te doen en zichzelf te ontplooien. Ook mensen met een (tijdelijke)psychische of fysieke kwetsbaarheid, vluchtelingen en statushouders, mensen zonder werk en mensen die behoefte hebben aan contact zijn bij het juiste adres bij Verdeliet. De diversiteit van mensen die werken bij Verdeliet maakt het tot een unieke ontmoetingsplaats. De Wereldtuin biedt vanaf 2017 samen met Stee-Okee op kleinschalige wijze passende dagbesteding aan voor mensen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).  

Ondanks de inzet van vele medewerkers (de verkoop van tuinproducten, verhuur van ruimten en activiteiten) en de steun van talloze organisaties lukt het Verdeliet nog niet om financieel volledig op eigen benen te staan. Met de inzet van het bestuur, medewerkers, donateurs, sponsors plus de steun van een tijdelijke kwartiermaker (professionele ondersteuner) wordt ernaar gestreefd dat de Wereldtuin vanaf 2020 de eigen ‘tuinbroek’ kan ophouden.  Afhankelijk van de resultaten die dit jaar worden geboekt, besluiten de fondsen later dit jaar of Verdeliet ook in 2019 in aanmerking komt voor subsidie voor de doorontwikkeling.

Kansfonds,; geven om een ander

Het Kansfonds helpt mensen om te zien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Zo’n 600 aanvragen per jaar worden door het Kansfonds financieel gesteund.  Dankzij giften van betrokken medemensen en het delen van kennis en ervaring wil het Kansfonds een samenleving scheppen waar plaats is voor iedereen.

Oranjefonds; mensen met elkaar verbinden.

Het Oranjefonds is de grootste nationale goede-doelenorganisatie op sociaal gebied. Jaarlijks besteedt het fonds 30 miljoen euro, waarvan bijna 27 miljoen in ruim 9.000 sociale initiatieven in Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk. Evenals het Kansfonds streeft het Oranjefonds ernaar om de betrokkenheid in de samenleving te bevorderen.

Kijk voor meer informatie over de Wereldtuin bij: www.verdeliet.nl.

We kunnen nog steeds mensen gebruiken, vooral in het tuinseizoen van mei t/m september. Ook zijn we op zoek naar iemand die het tuinteam komt versterken en ervaring heeft met ecologisch moestuinieren. Kom eens binnen als we open zijn of kom naar onze jaarlijkse open dag, op zondag 3 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 11-04-2018

Theo; onze man op de achtergrond,

Hij was niet de man die in Wereldtuin Verdeliet de schop in de grond stak, of de planten een snoeibeurt gaf. Maar Theo Hendriks was wel de man op de achtergrond die, bescheiden als hij was, met onzichtbare touwtjes 'zijn' tuin samen met anderen aan de gang hield. ...

Theo, onze secretaris, is niet meer onder ons. Na een kort ziekbed hebben we deze week afscheid moeten nemen van de man uit Haps. Theo wist met zijn jarenlange ervaring als gemeentelijk ambtenaar als geen ander hoe de hazen lopen. Zijn inbreng als secretaris in tal van besturen is van onschatbare waarde geweest. Theo was veeleisend voor zichzelf, droeg zijn mening ook klip en klaar uit. Maar altijd met een kwinkslag, gekruid met droge humor. Tijdens een onlangs gehouden bestuursvergadering van Verdeliet haalde Theo even aan dat 'íe zich als rechtgeaarde Hapsenaar sinds de recente opening van de rondweg om het dorp regelmatig versliep. Enkele weken later heeft onze Theo in zijn 66ste levensjaar -veel te vroeg, veel te jong- eeuwige rust gevonden. Theo laat een vreemde, onwerkelijke leegte achter binnen de Wereldtuin. Verdeliet- voorzitter Stan van den Hoogen kan er hoofdschuddend nog niet bij: " We gaan Theo enorm missen."
(Door Hans Peeters)


Op de foto, gemaakt door Marcel Heeres, zien we Theo Hendriks (links) en voorzitter Stan van den Hoogen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 02-03-2018

Poëtisch ontbijt in Cuijk op zondag 25 maart

Gedichten, boekfragmenten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk.

Op zondag 25 maart a.s. dragen in de kas twee bijzondere schrijvers voor uit hun poëzie en proza: Tim Pardijs uit Zutphen en Peter W.J. Brouwer uit Doesburg. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Tim Pardijs is zelfverklaard vinexdichter en voormalig stadsdichter van Zutphen (2013/2014). Er verschenen drie bundels van zijn hand en zijn werk is opgenomen in tal van tijdschriften. Sinds de zomer van 2017 sluit hij elke dag af door tweehonderd woorden te schrijven. De beste van die poëtische proza-notities publiceert hij twee keer per week als blog op www.timpardijs.nl.

Peter W.J. Brouwer (www.peter-brouwer.com) is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij publiceerde drie dichtbundels, zijn poëzie is ook opgenomen in bloemlezingen en landelijke tijdschriften. In 2017 verscheen zijn debuutroman Het Siamees moment, een boek over liefde, ambities en het maken van fouten.

De presentatie is in handen van Monica Boschman, ex-regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Zij verzorgt ook korte interviews met de schrijvers. Uiteraard is er ruimte om lekker te ontbijten en te genieten van livemuziek van gitarist Felix Gayet en violist Philip Schuddeboom.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 21 maart a.s. via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie: www.wereldtuinverdeliet.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 22-09-2017

Groen werkt ontspannend, ook voor jou!

Diverse onderzoeken tonen aan dat een groene omgeving positieve effecten heeft op het welzijn en gezondheid van mensen.

Groen werkt ontspannend en stress verlagend.

Dit is belangrijk in een tijd waarin steeds meer gevraagd wordt van mensen. De groep medewerkers (vrijwilligers) is zeer divers en dat maakt het juist zo bijzonder!

Heb je zin om mee te doen?

We zoeken nog iemand die alles regelt en coördineert rondom de verhuur van ruimten. Zoals contacten leggen, ingaan op vragen, afspraken regelen, inzetten van gastheer/gastvrouw, e.d. Ben jij een duizendpoot, kun je goed organiseren en vind je het leuk als mensen tevreden naar huis gaan? Dan ben jij geknipt voor deze taak! Wil je hier eerst meer over weten? Neem dan contact op via het contactformulier op deze site en dan maken we een afspraak met elkaar. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 04-09-2017

We kijken terug op een prachtige Open dag op 2 september

+ een bijeenkomst voor onze sponsoren en de Cuijkse politiek. Mooie lovende woorden van gedeputeerde Natuur, Water en Milieu en wethouder van gemeente Cuijk over Verdeliet: "Een plaats waar groen en participatie hand in hand gaan" en "Er is meer gepresteerd dan men van plan was en het overtreft alle verwachtingen"! Voorzitter, Stan van den Hoogen, vroeg in een kort interview naar hun reactie.

Volgens de wethouder, Gerard Stoffels, sluiten de idealen van Verdeliet aan bij gemeentelijke beleidsdoelstellingen, zoals sociale activering en opstap naar herintredingstraject naar de arbeidsmarkt. Op die manier draagt Verdeliet indirect bij tot bestrijding van armoede en bevordert het de arbeidsparticipatie. Het sluit aan bij de gemeentelijke plannen tot revitalisering van de wijk De Valuwe. Het brengt extra ‘leven’ in de wijk, het bevordert de maatschappelijke deelname aan de samenleving van bewoners uit de wijk, maar ook daarbuiten. Ook sluit de wereldtuin goed aan bij het gemeentelijk milieubeleidsplan en het duurzaamheidsplan en zelfs bij het provinciaal beleid op het gebied van Natuur en Samenleving. Voldoende redenen voor het gemeentebestuur - en ook de provincie – om dit initiatief te ondersteunen en mogelijk te maken op deze locatie. Gerard Stoffels voelt zich een gelukkig wethouder die vindt dat Wereldtuin Verdeliet de gemeentelijke waardering meer dan verdient. Hij sprak met trots en blijdschap over dit prachtige project en wenst iedereen een succesvolle toekomst.

Gedeputeerde, Johan van den Hout, benadrukte het natuurbehoud en beheer door vrijwilligers en dat dit prachtig hand in hand gaat met participatie zoals Verdeliet het heeft opgepakt. Volgens de voorzitter, Stan van den Hoogen, staat Verdeliet nu, na 5 jaar, op een kruispunt. Wat nodig is duurzame voortzetting van Verdeliet met meer structurele financiering en het ontplooien van nieuwe initiatieven.

Na een rondleiding door de tuin en het planten van een appelboom (als teken van groei) was er voor iedereen een drankje met een hapje.

Via onderstaande link kom je bij een mooie impressie van onze open dag met dank aan wijktv de Valuwe.

https://www.youtube.com/watch?v=kkh2Ualy0IY&sns=em

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 22-08-2017

ALLES OVER BIJEN EN IMKEREN LEREN?

Woon je in Cuijk of directe omgeving en voel je ervoor om het imkervak te leren?

Bij de basiscursus bijenhouden die begin van het nieuwe jaar op verschillende plaatsen in de regio, o.a. in Sambeek, zijn nog enkele plaatsen vrij. De praktijkervaring doe je op bij Verdeliet samen met andere imkers van de werkgroep bijen. Je hebt daar ook de gelegenheid om later, samen met de andere imkers van de wereldtuin de zorg voor de bijenvolken op je te nemen.

Heb je belangstelling? Vul dan het contactformulier in en je ontvangt dan meer informatie. Wacht er niet te lang mee omdat er maar enkele plaatsen vrij zijn.

Lees hier ook meer over in onderstaande persbericht:

Persbericht

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 19-07-2017

Positief effect van een groene omgeving

Af en toe snoepen van de bessen, genieten van de oogst en de groene omgeving doet de rest! Diverse onderzoeken tonen aan dat een groene omgeving positieve effecten heeft op het welzijn en gezondheid van mensen. Groen werkt ontspannend en stress verlagend. En dit is belangrijk in een tijd waarin steeds meer gevraagd wordt van mensen. We ontmoeten elkaar in de tuin en werken samen. De groep medewerkers is zeer divers en dat maakt het juist zo bijzonder! We kunnen nog wat extra handen gebruiken in dit zomerseizoen. Vooral op de maandagmiddag en woensdagmiddag. Heb je zin om mee te doen? Neem dan contact op via het contactformulier op deze site.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 11-09-2017

foto nieuwsbericht poetisch ontbijt

Poëtisch ontbijt in de kas op zondag 24 september

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Verdeliet. Met de dichters Rinske Kegel, Marjolein Pieks en Monica Boschman.

Rinske Kegel is schrijfster en illustratrice. Haar gedichten stonden onder andere in de literaire tijdschriften De Revisor, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Ze won diverse prijzen en trad op bij literaire festivals als Onbederf'lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin.

Marjolein Pieks is druk bezig de samenleving te poëtiseren. Ze was initiatiefnemer van o.a. de Marikenweek in Nijmegen, het festival Dichternachten en de Blauwe Salon. Vanaf 2017 is ze dorpsdichter van de Gemeente Heumen. In haar poëzie laat ze zich inspireren door menselijke relaties, de natuur en maatschappelijke gebeurtenissen.

Monica Boschman, ex-regiodichter van de Noordelijke Maasvallei, presenteert de ochtend en zal vers werk voordragen. Uiteraard is er ruimte om lekker te ontbijten en te genieten van livemuziek van gitarist Felix Gayet.

Aanmelden:

Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 september a.s. via het contactformulier op deze site, onder vermelding van je naam en het aantal personen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 22-08-2017

Uitnodiging lezing over bijen en bestuivende insecten.

Graag willen we de leden en medewerkers van verdeliet en andere geïnteresseerden vertellen over bestuivende insecten en vooral de honingbij.  Ook informeren we iedereen over onze activiteiten tot nu toe op de bijenstal Verdeliet. 

Wanneer: donderdag 7 september 2017 om 20:00 uur tot 22:00 uur.

Door: bijengroep Verdeliet                                

Je bent van harte welkom! De entree is gratis, wel vragen wij een kleine bijdrage voor de koffie en thee.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepubliceerd op 01-08-2017